1 juli 2011

Rode bessen muffins

Heerlijk dat het zomer is! Als ik langs de groentenboer loop zie ik alleen maar fruit liggen! Aardbeien, blauwe bessen, bramen, frambozen en ga zo maar door. En wat zie ik daar in mijn ooghoek ? Ronde robijn rode besjes. Rode bessen! Als ik aan rode bessen denk dan denk ik aan de zomer en aan mijn opa. In zijn vrije tijd werkt mijn opa bij een boer en mag daar altijd zoveel fruit meenemen als hij wilt en dus ook rode bessen. Ik kreeg als kind altijd een bakje rode bessen bestrooid met witte basterd suiker. Zuur dat ze waren, heel mijn mond trok er van samen. Alsnog vond ik ze super lekker! 
Voor mij het ultieme zomer gevoel!
Iedereen is wel bekend met het fenomeen de ‘blueberry muffin’. Ik wilde het graag een beetje anders doen namelijk met rode bessen.  Het recept komt uit het hummingbird bakboek. Ik heb de blauwe bessen vervangen voor rode.
Recept:

360 gram bloem
370 gram suiker
1 tl zout
1,5 tl bakpoeder
0,5 tl zuiveringszout
3, 75 dl karnemelk
1 ei
0,5 tl vanille-extract
70 gram gesmolten boter
250 gram rode bessen

Verwarm de oven op 170 graden.

Meng alle droge bestanddelen door elkaar. (Bloem, suiker, zout, bakpoeder, zuiveringszout). Roer de karnemelk, vanille-extract en het ei door elkaar. Giet dit langzaam bij het bloemmengsel en klop tot alles goed is gemengd.

Giet de gesmolten boter erbij en blijf kloppen tot het volledig is opgenomen in het beslag.

Meng nu de rode bessen door het beslag. Vul de vormpjes tot tweederde met het beslag en bak voor 20-25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten