16 maart 2011

Zonnige Madeleine's


Madeleine’s

Sinaasappel ook wel appelsien genoemd. Sinaasappels zijn het zonnetje in de winter. Heerlijk fris en vol vitamine C. De meesten eten ze uit de hand of persen ze tot sap. De schil wordt vaak weg gegooid terwijl je daar juist de meeste geur en smaak aan zit.

Na het persen van een boel sinaasappels zit je met een hele hoop sinaasappelschillen. Gooi ze niet meteen weg maar rasp de schil want daar kan je Madeleine’s mee maken!

Ik had zo’n zin in iets lekkers maar had mezelf beloofd niks meer in de winkel te kopen maar als ik ergens zin in had het zelf te maken. Zo gebeurde het dat ik op maandag morgen madeleine’s stond te maken.

Verrassend simpel eigenlijk en ook nog een korte baktijd. Binnen een halfuur heb je warme madeleine’s op tafel. Omdat ik geen Madeleine bakvorm heb heb ik het beslag gewoon in cakevormpjes gedaan en dat werkt prima! 

Recept:

125 gram bloem
2 eieren
175 gram suiker
175 gram gesmolten en afgekoelde boter
2 tl geraspte sinaasappelschil
poedersuiker om te bestrooien

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een madeleinevorm in. Of gebruik net als ik heb gedaan papieren cakevormpjes.

Zeef de bloem 3 keer. Hierdoor wordt de structuur van de cakjes luchtig.
Klop de eieren met de suiker tot een witte massa. Doe de gezeefde bloem, boter en sinaasappelrasp bij het eiermengsel en vouw het er voorzichtig doorheen tot het net gemengd is.

Vul de vormpjes en bak de cakejes in 10 a 12 minuten tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi voor het eten met poedersuiker.

Ze zijn het lekkerste als ze nog warm zijn!   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten