31 augustus 2011

Roze rozen
Een vriendin van me was jarig en ik wilde graag een verjaardagstaart maken. Na wat rondgesnuffeld te hebben op internet wilde ik graag een rozentaart maken. Alleen de vraag was wat voor frosting gebruik je hiervoor?

Na overleg met cooking queen Micheala moest het swiss merengue buttercream worden. Micheala had me beloofd om me te leren hoe ik dit specifieke goedje moet maken aangezien het bij mij al meerder keren mislukt was.

Zo begonnen we op vrijdag ochtend aan onze rozen taart. Ik koos om twee lagen chocolade cake te bakken om deze later te vullen met jam.


De reden dat we gekozen voor swiss merengue buttercream is omdat deze minder zoet en zwaar is dan normale buttercream. Het is een listig recept waarbij hoeveelheden en temperatuur nauw komen. Eerst moet suiker met water worden gekookt tot een kokende siroop waarbij het niet mag karameliseren. Waarna dit hete suiker mengsel bij de kloppende eiwitten wordt gegoten. Dan moet het hete mengsel zo snel mogelijk worden afgekoeld. Dit kan je doen door ijscompressen tegen de bak aan te zetten. Als het mengsel is afgekoeld moet je geleidelijk worden toevoegen. Het toevoegen van de boter is het meest lastige. Het mengsel mag niet te lang worden geklopt en als het mengsel te warm is wanneer je de boter toevoegt schift het en kan je het weg gooien. 


Met de overige frosting heb ik nog een paar cupcakes gefrost.

1 opmerking: