6 april 2011

Mini verjaardags cupcakes
Dit weekend ben ik naar mijn ouders gegaan om ze te verassen. Ik kom er natuurlijk veel te weinig en ik weet dat mijn moeder het ontzettend fijn vind als ik op bezoek kom. Ze was helemaal verast toen ik s’avonds laat onverwacht voor de deur stond. S’ochtend na het ontbijt verteld mijn moeder dat tante A  jarig is en oom J ook jarig is geweest. Zo kwamen we op het idee om verjaardagscakejes voor ze maken.


Ik schaam me er eigenlijk voor, maar deze keer hebben we een pak cakemix gebruikt voor de cakjes. We hebben 200 gram van de cakemix gebruikt en zelf nog sinaasappelschil, vanille suiker en limoncello als extra’tje toegevoegd. Het cake mengsel hebben we in mini cake vormpjes gedaan. Ongeveer een theelepel per papierenvormpje.


Aangezien er geen poedersuiker in huis aanwezig was konden we geen botercreme frosting maken. Wat gebruiken we dan als alternatief? Ik moest denken aan een recept dat ik op veel andere blogs ben tegengekomen.  Martha Stewards 7 minute frosting! Klinkt makkelijk dus laten we het maar proberen. Hier heb je wel een suiker thermometer voor nodig. Ik heb het frosting recept een beetje aangepast omdat ik geen corn syrup heb en ook niet in Nederland kan vinden.

Recept:
115 gr suiker + 2 eetlepels
80 gram water
2 eiwitten
snufje zout

Zet het water en suiker in een pannetje op een middelmatig vuur en roer regelmatig tot de suiker is opgelost. Wanneer de suiker is opgelost stop je met roeren en laat de suiker siroop tot 230 graden Fahrenheit koken.

Terwijl de siroop op het vuur staat moet je de eiwitten met snufje zout en 2 eetlepels suiker tot stijve pieken kloppen. Zodra de suikersiroop 230 graden heeft bereikt giet je onmiddellijk  in een dunne straal de suiker siroop bij de stijve eiwitten terwijl je met een elektrische mixer blijft kloppen. Blijf het mengsel 7 minuten kloppen totdat het is afgekoeld. Tot slot kan je een smaakstof naar eigen inzicht toevoegen.

Wees heel erg voorzichtig met suikersiroop deze is heet en je kan je er aan verbranden.
Versier naar eigen inzicht!

2 opmerkingen: