Pagina's

23 februari 2011

Schwarzwalder kirsch CuPCake's





Terwijl ik met mijn moeder aan de telefoon aan het bespreken ben wat we dit weekend gaan doen aan haar verjaardag bedenk ik me dat ik natuurlijk wel een verjaardagstaartje voor haar moet maken. Ik ben het internet aan het afstruinen naar feestelijke recepten en dan valt mijn oog op een black forest cakeje ook wel scharzwalder kirsch. Die ga ik maken en dan ook nog ik cupcake vorm. 
Want wat is beter dan cupcake's op je verjaardag? Nou Schwarzalder kirsch cupcake's! 

De in chocolade gedoopte kersen zijn echt verrukkelijk! Ik zou ze de hele dag kunnen eten!

Om deze cupcake's te maken ben ik begonnen met normale chocolade cakejes te maken. Het recept het ik uit het Hummingbird bakboek. 

IngrediĆ«nten: (12 cupcake’s)

100 g bloem
20 g cacao poeder 
140 g suiker 
1,5 tl bakpoeder 
snufje zout 
40 g     boter op kamertemperatuur 
1,2 dl melk 
1 ei 
0,5 tl vanille extract

100 g Chocolade
Hagelslag
Verse kersen 
Slagroom 
Zakje Klop Klop 
Kersen vlaaivulling

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de bloem, cacoa, suiker, bakpoeder, zout en boter in een kom van een keukenmachine tot een zanderige consistentie. Voeg dan het ei, vanille extract en melk toe. Blijf kloppen tot alle klontjes in het beslag verdwenen zijn. 

Schep het beslag in de vormpjes en bak 20-25 min.  

Terwijl de cakejes in de oven staan kan je in de magnetron de chocolade smelten. Was en droog je verse kersen voordat je ze in de chocolade gaat dippen. Doop je kersen tot ongeveer de helft in de chocolade zet ze rechtop op een velbakpapier om af te koelen.

Wanneer de cakejes zijn afgekoeld snij je er met een mesje stukjes cake uit zodat je deze kan opvullen met de kersenvlaai vulling. Vul de cakejes met kersenvlaai vulling.
Klop nu de slagroom in een koude kom samen met de ‘klop klop’ stijf. Doet dit in een spuitzak en spuit toefjes slagroom op je cakjes. Versier de cakjes met hagelslag en duw een chocolade kers in de slagroom toef. 

2 opmerkingen:

  1. hmm klinkt erg lekker, daar lust ik er ook wel een paar van.

    leuke blog heb je ook!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! Ja ze waren echt heel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen