5 mei 2011

Aardbei daar hoor taart bij!



Na een lekker ontbijtje met yoghurt en aardbeien. Had ik nog wat aarbeien over. Ik wilde iets lichts maken aangezien het zulk lekker weer was. Iets fruitigs en licht dus.
Aardbeien kokos taartjes met amandel fragipane! Hmmmm!
Ik heb hier 2 taartjes van 10 centimeter van gemaakt en van het deeg en de fragipane was nog over. Zelf het recept aanpassen naar je eigen taart vorm.



Recept:

Een aantal verse aardbeien gesneden in plakjes

Voor het kokos korstdeeg:
50 gram bloem
25 gram gedroogde kokos
50 gram boter
40 gram suiker
half ei en een snufje zout

Voor de amandel fragipane:
50 gram boter
50 gram suiker
50 gram amandelmeel
half ei

Vet je vormpjes in. En verwarm de oven voor op 200 Graden.

Voor het kokosdeeg kneed de boter met de droge ingrediƫnten tot je een zanderige consistentie hebt bereikt. Kneed dan het halve ei erdoor en rol het op tot een bal. Wikkel het in vershoudfolie en leg het een half uur in de koelkast.

Rol het met een deegroller het deeg uit tussen twee lagen bakpapier en bekleed je vormpjes met het deeg.

Voor de fragipane mix  je alle ingrediĆ«nten door elkaar tot je een dikke pasta krijgt. Het mengen gaat makkelijker als je de boter in de magnetron zacht maakt. (Niet te lang in de magnetron het mag niet vloeibaar zijn. Spreid een laagje van een halve centimer fragipane over het kokos deeg.

Leg nu de gesneden aardbeien op de fragipane en bak de taartjes in 20 a 25 minuten gaar .

1 opmerking: